Actionarul.ro Invata sa investesti profitabil! (FOREX & Piata de capital)

28Aug/130

La inchidere: Bursele au inregistrat ieri scaderi semnificative

Principalele burse din lume au inregistrat scaderi ieri

Bursa americană a închis ședința de tranzacționare (27 august), pe scădere. Indicele Dow a pierdut 170 de puncte (-1.14%), S&P a scăzut cu -1.59%, iar Nasdaq a înregistrat o scadere de -2.16%. Deși indicele Dow Jones se află sub nivelul de 15 000 de puncte, acesta depășește maximele atinse în toamna anului 2007, perioada precedentă crizei.

Și bursele europene au fost pătate astăzi de culoarea roșie:

 • indicele FTSE100 (Marea britanie): -0.79%
 • indicele DAX (Germania): -2.28%
 • indicele CAC40 (Franța): -2.42%

Chiar și bursele asiatice au înregistrat scăderi.

Cresterile de pe bursa romaneasca s-au temperat in ultimele zile

Evoluția indicilor bursieri din România indică o temperare a creșterilor din săptămânile anterioare (creștere începută la sfârșitul lunii iulie). Graficul de mai jos ilustrează evoluția a 4 dintre cei mai utilizați indici de la Bursa de valori București: BET, BET-C, BET-XT și BET-FI. Evoluția acestora se încadrează între +6% și +8%.Evolutia indicilor BET, BET-C, BET-XT si BET-FI

Această scădere din ultimele zile este datorată și tensiunilor din Siria (mai multe detalii în Ziarul Financiar), care dăunează încrederii investitorilor și s-ar putea agrava pe viitor în cazul unei neînțelegeri.

 

Concluzie

Cel puțin în cazul pieței americane, analiștii se așteptau la scăderi, datorită creșterii accelerate ale prețurilor acțiunilor din ultima perioadă.

În cazul României, în ultima perioadă piața de capital a avut o prestație apatică, volumele și valoarea tranzacțiilor fiind mici, comparate cu anii precedenți (ca exemplu, graficul SIF5 de mai jos, ce prezintă volumele tranzacționate lunar).Volume SIF5

 

Be Sociable, Share!

  Ti-a placut acest articol?

  Aboneaza-te la fluxul RSS!

  Comentarii (0) Trackbacks (0)

  Niciun comentariu


  Leave a comment

  * Copy This Password *

  * Type Or Paste Password Here *

  Niciun trackback.