Actionarul.ro Invata sa investesti profitabil! (FOREX & Piata de capital)

20Dec/110

Gandirea pozitiva si cum ne ajuta aceasta in trading

Gândirea pozitivă influenţează foarte mult acţiunile şi implicit rezultatele noastre.

Ce înseamnă defapt a gândi pozitiv ? Putem spune că un om gândeşte pozitiv când abordează cu optimism fiecare lucru care ii se întâmplă şi se foloseşte de acesta, adică transformă orice "întâmplare" într-o oportunitate (chiar dacă nu reuşeşte să obţina ceea ce şi-a propus, învaţă din această "întâmplare"). Din acest punct de vedere, nu există niciodată eşec, deoarece de fiecare dată avem ceva de câştigat (fie acest câştig rezultatele aşteptate, fie ele învăţăturile rămase dupa aşa numitul "eşec").

Acest mod de gândire ne oferă o perspectivă total diferită faţă de perspectiva, să-i spunem "tradiţională" faţă de eşec, si mai concret cazului unui trader, faţă de pierdere. De asemenea, acest mod de gândire aduce şi un plus de încredere în noi înşine şi ne ajută să ne îmbunătăţim în fiecare moment planul şi strategia de trading, învăţând din greşeli.

Există foarte multe cărţi care insistă pe ideea de a gândii pozitiv în diferite domenii de activitate (afaceri, dragoste, trading, etc.). O carte care cuprinde într-o tema mai generala această idee este "Putere nemărginită" de Anthony Robbins, iar una care se concentreză în special pe trading este "Trading in the zone" de Mark Douglas.

Be Sociable, Share!

  Ti-a placut acest articol?

  Aboneaza-te la fluxul RSS!

  Comentarii (0) Trackbacks (0)

  Niciun comentariu


  Leave a comment

  * Copy This Password *

  * Type Or Paste Password Here *

  Niciun trackback.