Actionarul.ro Invata sa investesti profitabil! (FOREX & Piata de capital)

20Oct/110

Gravestone Doji & DragonFly Doji (formatiune candlesticks)

Cele doua lumanari japoneze/candlesticks (Gravestone Doji si Dragonfly Doji) semnaleaza, la fel ca un Doji standard, posibile puncte de intoarcere in piata. Daca se formeaza in zone de suport/rezistenta, exista o posibilitate mai mare a schimbarii directiei.

Gravestone doji

 

Un Gravestone Doji se formeaza cand pretul de deschidere, pretul de inchidere si minimul zilei sunt egale, iar maximul formeaza o umbra superioara lunga.


Ceea ce ne arata aceasta lumanare este faptul ca, la inceputul zilei, a aparut o presiune la cumparare ("taurii au controlat piata"),  preturile incepand sa creasca, dar, la sfarsitul sesiunii, vanzatorii au revenit, preturile incepand sa scada, oprindu-se la nivelul de deschidere.

Dragonfly doji

 

Un Dragonfly Doji se formeaza cand pretul de deschidere, pretul de inchidere si maximul zilei sunt egale, iar minimul formeaza o umbra inferioara lunga.

 

Ceea ce ne arata aceasta lumanare este faptul ca, la inceputul zilei, a aparut o presiune la vanzare ("ursii au controlat piata"),  preturile incepand sa scada, dar, spre sfarsitul sesiunii, cumparatorii au revenit, preturile incepand sa creasca, oprindu-se la nivelul de deschidere.

 

 

Daca acest tip de lumanari apare in zone de suport/rezistenta, semnalul de intoarcere devine mai 'puternic', iar posibilitatea schimbarii directiei creste. Confirmarea este necesara dupa ce aceasta lumanare apare (ziua/zilele urmatoare sa aiba directia opusa trendului anterior).


Be Sociable, Share!

  Ti-a placut acest articol?

  Aboneaza-te la fluxul RSS!

  Comentarii (0) Trackbacks (0)

  Niciun comentariu


  Leave a comment

  * Copy This Password *

  * Type Or Paste Password Here *

  Niciun trackback.