Actionarul.ro Invata sa investesti profitabil! (FOREX & Piata de capital)

3Aug/110

Sell in may and go away!

Doua dintre zicalele referitoare la piata de capital pe timpul verii, sunt urmatoarele.

Sell in may and go away!

(Vinde in mai si pleaca pe timpul verii!)

 

Buy in november sell in may!

(Cumpara in noiembrie, vinde in mai!)

Se pare ca acestea vor fii valabile anul acesta in Romania, deoarece se observa o lipsa de lichiditate la Bursa de valori Bucuresti (BVB) , volume zilnice tot mai mici, si un oarecare 'haos'.

Aceste doua proverbe, s-au dovedit a fii valabile pentru piata SUA, de-a lungul anilor, dupa cum demonstreaza acest articol. Conform acestuia, in perioada 1 mai - 31 octombrie  indicele DOW Jones aproape ca a stagnat (in medie 0.4% crestere in 4 luni!), iar in afara acestei perioade (1 noiembrie - 30 aprilie) acesta a inregistrat cresteri in medie de 13%. (aceste medii sunt calculate pe baza ultimilor 60 de ani: din 1950 pana in 2010). Si luand in considerare faptul ca Romania se coreleaza cu SUA destul de mult, aceste doua afirmatii pot fii considerate valabile si la noi.

Multi vor spune: "Si totusi, a crescut cu 0.4%". Da, e corect, dar folosindu-ne de hedging (pe titluri lichide, cum ar fii SIF5 sau FP) am obtine un profit de cel putin 1% (Short sibex + long BVB). Plus ca astfel, scapam de toate emotiile negative si stresul cauzat de piata de capital in aceasta perioada.

 

 

Be Sociable, Share!

  Ti-a placut acest articol?

  Aboneaza-te la fluxul RSS!

  Comentarii (0) Trackbacks (0)

  Niciun comentariu


  Leave a comment

  * Copy This Password *

  * Type Or Paste Password Here *

  Niciun trackback.