Actionarul.ro Invata sa investesti profitabil! (FOREX & Piata de capital)

22Iul/110

Citate/proverbe celebre cu referire la piata de capital

Mai jos veti gasi cateva dintre citatele celebre referitaore la piata de capital. Unele sunt din cele doua filme din seria Wall Street. Puteti folosi aceste citate si ca un obiect de indrumare, unele chiar fiind foarte bune ca 'invatatura', altele fiind doar o privire amuzanta asupra acestei teme.

 

"Wall Street", si  "Wall Street: Money Never Sleeps" sunt doua titluri destul de cunoscute. Multe dintre simbolurile si numele din acestea, au ramas in cultura noastra, in special a celor de pe Wall-Street (de exemplu "Tinuta Gekko"-se foloseste des in New York - se refera la modul in care se imbraca personajul principal, Gordon Gekko: camasa albastra, bretele, o cravata inchisa la culoare, pantaloni de stofa, eventual un sacou).

"La bursa, se intalnesc doua tipuri de oameni: cei cu bani, si cei cu experienta. Se face un schimb. Cei cu bani, pleaca 'acasa' cu experienta, iar cei cu experienta pleaca cu banii."

"Is having all the money and possessions in the world worth losing your family over?" (Gordon Gekko in Wall Street: Money never sleeps)  traducere: "Merita sa-ti lasi familia pentru toti banii si avutiile din lume?"

“Time is the primary asset.” (Gordon Gekko in Wall Street: Money never sleeps) traducere: "Timpul este cel mai important activ al tau."

"Cand soferul de taxi iti ofra ponturi referitoare la actiuni, inseamna ca o corectie majora se apropie."

"La scoala fara de pereti, greselile sunt material didactic. Din ale altora inveti, din ale tale dai examen practic."

“Money is a she.  She sleeps in the bed with you with one eye open.  Next thing you know, she might be gone forever.”

"These evidently instinctive human tendencies spell doom for the trader – take your profits, but play with your losses." (William Eckhardt ) traducere: "Aceste instincte evidente ale oamenilor, duc un trader la pierzanie: isi limiteaza castigurile si se joaca cu pierderile."  (teoretic trebuie facut exact invers: Limiteaza-ti pierderile, dar nu limita castigurile!)

 

 

If there's one thing I learned in prison it's that money is not the prime commodity in our lives.

Be Sociable, Share!

  Ti-a placut acest articol?

  Aboneaza-te la fluxul RSS!

  Comentarii (0) Trackbacks (0)

  Niciun comentariu


  Leave a comment

  * Copy This Password *

  * Type Or Paste Password Here *

  Niciun trackback.