Actionarul.ro Invata sa investesti profitabil! (FOREX & Piata de capital)

27Iun/111

Triunghi descendent – formatiune grafica bearish

Ce este un triunghi descendent?

Triunghiul descendent (opusul formațiunii triunghi ascendent) reprezinta o formatiune grafica negativa (bearish, de scadere). De obicei aceasta apare intr-un trend negativ (fiind o formatiune de continuare a trendului negativ), dar poate aparea (mai rar) si in trenduri pozitive (aici, actionand ca o formatiune de intoarcere a trendului pozitiv).Triunghi descendent 1

Triunghiul descendent este format dintr-un suport orizontal, si un trend descrescator care format din doua sau mai multe maxime (care actioneaza asemanea unei rezistente).

Pentru ca prima linie (suportul) sa fie confirmat, avem nevoie de doua sau mai multe minime egale (se formeaza un suport orizontal). Pentru a doua linie (rezistenta) avem nevoie de doua sau mai multe maxime descrescatoare (se formeaza o rezistenta/trend descrescator).

Dupa ce suportul a fost spart, acesta se transforma intr-o rezistenta (fenomen des intalnit in cazul suporturilor/rezistentelor in analiza tehnica). Este asteptata o coborare brusca a pretului dupa aceasta spargere, care s-ar putea oprii in jurul valorii obtinute prin scaderea inaltimii triunghiului din pretulu de suport. (PRET SUPORT - INALTIME TRIUNGHI).Triunghi descendent 2

Concluzie

Triunghiul descendent este o formatiune grafica si o unealta de analiza tehnica folositoare, indicand continuarea unui trend negativ (sau intoarcerea unui trend pozitiv). Putem ingloba aceasta unealta in planul nostru de trading/tranzactionare, ajutandu-ne la determinarea trendurilor negative din piata.

 

Sursa grafice: FNCharts Actionarul.ro

Be Sociable, Share!

  Ti-a placut acest articol?

  Aboneaza-te la fluxul RSS!

  Comentarii (1) Trackbacks (2)

  Leave a comment

  * Copy This Password *

  * Type Or Paste Password Here *