Actionarul.ro Invata sa investesti profitabil! (FOREX & Piata de capital)

1Iun/110

Oltchim – continua “cumparaturile” de la Petrom

Actiunile Oltchim Ramnicu-Valcea (OLT - companie listata la Bursa de valori Bucuresti) au inregistrat in luna mai o crestere spectaculoasa de aproximativ 140%.

Ieri (31 mai) Oltchim a anuntat semnarea unui contract cu OMV Petrom (SNP - listat la BVB) pentru cumpararea mai multor active folositoare unitatii petrochimice Arpechim, cumparata anul trecut (ianuarie 2010). Aceste active constau in :

 • 14 rezervoare de materii prime si produse finite
 • rampe de incarcare/descarcare, si caile ferate aferente
 • o statie de spalare cisterne
 • terenul pe care sunt aceste active (24 hectare)

Odata cu aceste active, au fost preluati si 26 de angajati. Pretul de achizitie a acestor active nu a fost inva dezvaluit. Prima instalatie petrochimica a fost pornita luna aceasta:

"Prin punerea in functiune a acestei instalatii vom reusi sa securizam o parte din alimentarea cu materii prime a Oltchim, si anume aprovizionarea cu propilena pentru propenoxid si oxo-alcooli, precum si aprovizionarea cu propan, care va fi folosit ca materie prima pentru instalatia de piroliza. Acesta este doar un prim pas catre repornirea intregii divizii de petrochimie de pe platforma Arpechim, pe care speram sa o putem realiza in curand", a declarat, intr-un comunicat, directorul general al Oltchim, Constantin Roibu.

 

Este important sa urmarim impactul acestor achizitii asupra rezultatelor din exploatare in al doilea trimstru din 2011, Marja operationala in prezent fiind negativa.

Be Sociable, Share!

  Ti-a placut acest articol?

  Aboneaza-te la fluxul RSS!

  Comentarii (0) Trackbacks (0)

  Niciun comentariu


  Leave a comment

  * Copy This Password *

  * Type Or Paste Password Here *

  Niciun trackback.