Actionarul.ro Invata sa investesti profitabil! (FOREX & Piata de capital)

29Iun/110

Investitia la bursa este ca o afacere

Multi dintre cei care participa la piata de capital nu accepta ideea de a pierde. Au inceput numai in castig, si au ambitia de a castiga. Nu e nimic rau in ambitia de a castiga, daca stiu sa se descurce si cu pierderile.

Majoritatea celor care au avut doar castiguri, nu sunt psihic pregatiti sa accepte o pierdere (fie ea cat de mica). Aceasta mica pierdere, s-ar putea sa devina pe parcurs tot mai mare, afectand grav portofoliul trader-ului; de aceea avem nevoie de obiectivitate si un plan bun de trading, intainte de a ne arunca in "piata". Considerati fiecare pierdere o investitie in educatia dumneavoastra, care in viitor va va ajuta sa preveniti pierderile.

"La bursa, unii vin cu experienta iar altii cu bani. Cei cu experienta pleaca inapoi cu banii, iar cei cu banii pleaca inapoi cu experienta."

Invatati sa acceptati pierderi cat timp sunt mici(5-10%). O pierdere de 30% sau mai mult este foarte greu, din punct de vedere psihologic, de marcat. Cei care nu au inchis la timp, vor astepta revenirea/reaparitia unui trend crescator sau, mai rau, vor vinde fiind panicati.

"Multi 'jucatori la bursa' au devenit din trader(lucreaza pe termen scurt) investitor pe termen lung, deoarece nu au oprit o pierdere cand inca era mica."

 

Be Sociable, Share!

  Ti-a placut acest articol?

  Aboneaza-te la fluxul RSS!

  Comentarii (0) Trackbacks (0)

  Niciun comentariu


  Leave a comment

  * Copy This Password *

  * Type Or Paste Password Here *

  Niciun trackback.