Actionarul.ro Invata sa investesti profitabil! (FOREX & Piata de capital)

24Mai/112

Bursa, emotiile si disciplina

"La scoala fara de pereti, greselile sunt material didactic, din ale altora inveti, din ale tale dai examen practic!"

 

Ca si orice meserie, activitate, si in trading este de preferabil sa invatam din greselile altora, pentru a nu le repeta si pentru a nu "face pagube" in portofoliul nostru.

 

In anii anteriori (2005, 2006, 2007), cand la bursa cresterea era la ordinea zilei (corectiile fiind destul de mici, raportate la profit) se auzeau doar cuvinte de lauda despre piata de capital, astfel, tot mai multi asa zisi "investitori" s-au avantat in aceast "nou" domeniu . Acestia se asteptau la profituri enorme, dar, din pacate, in 2008 (pe la inceputul crizei economice), bursa si-a aratat "coltii", cei mai multi "investitori" ramanand pagubasi, datorita emotiilor si indisciplinei.

Cand se aude de profit, toata lumea isi doreste cat mai mult, dar cand piata ofera scadere, multi se lasa prada emotiilor.

Pentru a avea cu adevarat succes in aceasta "jungla" a bursei, cel mai important lucru este DISCIPLINA. Disciplina, pentru a putea aplica planul tau de tranzactionare. Pentru a-ti creea un plan de tranzactionare cat mai profitabil, trebuie sa inveti din greselile celor de-o seama cu tine, bineinteles, daca nu vrei sa patesti si tu la fel ca ei. Emotiile nu trebuie sa influenteze judecata unui trader, fiind doar daunatoare.

In aceasta categorie (Greseli de evitat) vor fii postate cateva dintre cele mai intalnite greseli pe piata de capital.

 

 

Be Sociable, Share!

  Ti-a placut acest articol?

  Aboneaza-te la fluxul RSS!

  Comentarii (2) Trackbacks (1)
  1. La ce te referi prin disciplina?

   • Disciplina, in sensul ca iti vei respecta planul de tranzactionare cu strictete.
    Cand, potrivit acestui plan, ai primit un semnal de actiune(cumparare/vanzare), actionezi. Si nu actionezi cand “simti” tu ca trebuie, sau te bazezi pe vreun pont primit de la cineva.


  Leave a comment

  * Copy This Password *

  * Type Or Paste Password Here *